+386 2 754 02 00

2020

OBVESTILO: Ponovno odpiranje dnevnega centra

Obveščamo vas, da bomo odprli dnevni center v torek 5.1.2021 po predlogu MIZŠ (okrožnica št. 6030-1/2020/112). Delo v dnevnem centru bo organizirano na enak način kot po pomladni epidemiji (načrtovani prihodi in odhodi, ločevanje skupin, upoštevanje vseh protokolov za preprečevanje širjenja okužbe z virusom Covid-19).

V ponedeljek 4.1.2021 bo potekalo testiranje vseh zaposlenih v ZD Maribor. V kolikor bi želeli testirati vašega otroka, to sporočite vodji DC Alenki Barbirić na elektronsko pošto: alenka.barbiric@zavod-dornava.si.

 

Z lepimi pozdravi,

Vodstvo ZUDV

Beri naprej ...

Lions klub Ptuj nas je obdaril

Danes smo s strani Lions kluba Ptuj prejeli sladka darila, ki bodo v teh prazničnih dneh sladko prispevala k boljšemu prazničnemu vzdušju. Iskrena hvala.

 

Obisk Lions kluba Ptuj v ZUDV Dornava Obisk Lions kluba Ptuj v ZUDV Dornava Obisk Lions kluba Ptuj v ZUDV Dornava

Beri naprej ...

Ko je v zavodu prisotna okužba, življenje teče po drugih tirnicah

V zavodu dr. Marijana Borštnarja v Dornavi so pred 19- dnevi odkrili prve okužbe z novim koronavirusom. V tem času je zbolelo 77 uporabnikov in 37 delavcev. Doslej je že ozdravelo 29 uporabnikov, ki so se vrnili v svoje sobe.

ZUDV Dornava


Vršilka dolžnosti direktorice Ivanka Limonšek je opisala izjemno dobro sodelovanje z mariborsko enoto NIJZ in Boženo Kotnik Kevorkijan, vodjo regijskega tima za preprečevanje okužb z virusom SARS-CoV-2 v javnih zavodih na našem območju, ki jih je v teh dneh tudi obiskala.Prav tako je zelo dobro sodelovanje z ostalimi institucijami:

Zvočni posnetek 1


Limonškova dodaja, da vse kaže na to, da se razmere v dornavskem zavodu umirjajo. Zavedajo pa se, da bo do okužb prav gotovo še prihajalo.

 


Otroci iz prilagojenih in posebnih programov bi se naj prvi vrnili v šolo


Kako pa v Zavodu za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja Dornava sprejemajo novico ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, da bi se otroci iz prilagojenih in posebnih programov med prvimi vrnili v šolo? Ivanka Limonšek, vršilka dolžnosti direktorice pojasni, katere programe in zakaj jih izvajajo tudi zdaj:


Zvočni posnetek 2

Limonškova dodaja, da si vsi skupaj zelo želijo, da bi jim razmere omogočale ponovne obiske, saj zdaj te nadomeščajo s telefonskimi in videoklici, kaj pa je pri mnogih njihovih uporabnikih težko, saj jim je zelo pomemben osebni stik. Prav tako pa si ponovno želijo vrnitve mnogih uporabnikov varstveno delovnih centrov, ki so zdaj zaradi okužb doma.

Beri naprej ...

AKTUALNE INFORMACIJE DNEVNI CENTER DORNAVA, MARIBOR

Spoštovani starši, dragi učenci!


Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) nas je z okrožnico 5.11.2020 obvestilo, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo.


Prosim vas, da se, kolikor je v vaših močeh, odzovete na povabila vaših razrednikov, učiteljev in svetovalnih delavcev po tistih komunikacijskih kanalih, ki ste jih z njimi že vzpostavili.


Na šolo se z vprašanji lahko obrnete tudi na že znane telefonske številke vsak dan od 7.00 do 15.00 ure:

  • tajništvo: 02 7540207
  • direktorica IVANKA LIMONŠEK 02 7540207
  • vodja službe za vzgojo in izobraževanje Rosanda Sitar 027540214
  • vodja DC Alenka Barbirić 070 905 916
  • socialna delavka Tatjana Mar Vrtič 027540212
  • psihologinja Sonja Kolenko 02 7540238
  • ali nam pišete na elektronski naslov info@zavod-dornava.si

Ostanite zdravi, spremljajte informacije na naši spletni strani in vse dobro vam želimo.

Vodstvo zavoda

Beri naprej ...

Spoštovani starši, skrbniki!

Trenutno imamo v zavodu okuženih 41 uporabnikov, od tega je 12 uporabnikov iz treh stanovanjskih skupin, ki sedaj bivajo skupaj z ostalimi na vzpostavljeni rdeči coni. Rdeča cona je povsem ločena od ostalih bivalnih enot, zaposleni v rdeči coni ne prehajajo v druge cone in enote.


Vsi uporabniki zaenkrat dobro prenašajo bolezen. Prva skupina obolelih se bo počasi vrnila v svoje stanovanje. Uporabniki čas v izolaciji preživljajo ob podpori in vodenju zaposlenih ter imajo podporo psihološke službe. Tisti, ki so povsem brez težav se v drugi polovici zdravljenja lahko umaknejo ob posebnem izhodu v njim namenjen kotiček na prostem ter si s tem tudi krajšajo čas v izolaciji.


Življenje v zavodu in naših zunanjih stanovanjskih skupnostih med zdravimi uporabniki poteka kar se da po ustaljenem redu, uporabniki gredo na dvorišča, na sprehode, potekajo tudi siceršnje dnevne aktivnosti po načrtih,  ki so  prilagojeni zdajšnjim razmeram.


Organizirano imamo nujno dnevno varstvo otrok in mladostnikov v Dornavi in Mariboru, seveda ob upoštevanju vseh potrebnih priporočil.


Med zaposlenimi je 26 okuženih z virusom Covid -19. Vsi so na bolniškem staležu in v samoizolaciji.


Trenutna situacija v zavodu je stabilna, dela se po vzpostavljenih načrtih. Zraven tega smo vsakodnevno v stiku z regijskimi koordinatorji, s katerimi se sprotno dogovarjamo o različnih možnostih preprečevanja širjenja okužbe.


Uporabniki so v stiku svojci preko telefona, video povezav ter ostalih vzpostavljenih komunikacijskih kanalov. Starši/svojci lahko dobite vse informacije tudi pri vodjih služb, programov, zdravniku in socialni delavki.


Upamo, da se zadeva čimprej umiri ter vrne v ustaljene vode…


Hvala za zaupanje.


Vodstvo zavoda

Beri naprej ...

OBISK PIKE NOGAVIČKE

»Pika je bila zelo poseben otrok. Najbolj posebno pri njej je bilo, da je bila neznansko močna. Lase je imela enake barve kot korenček in spletene v dve trdi kiti, njen nos je bil podoben majcenemu krompirčku, na nogah pa ji je sedel par dolgih nogavic.« (Astrid Lindgren)V tednu otroka nas je obiskala Pika Nogavička. Zanimalo jo je, kaj je šola in kaj z učenci tu počnemo. Namreč, v šolo, kamor jo je napotil oče kapitan Nogavica, morajo hoditi vsi otroci, tudi Pika. Z učenci smo jo seznanili o pravilih v razredu in ji predstavili, kaj vse v šoli počnemo. Tudi Pika nam je hotela pokazati vse, kar zna. Tako smo skupaj plesali, peli, hodili ritensko, pihali mehurčke, dvigovali in jahali konja, iskali Ficka in se žogali.Pika Nogavička je naše razrede za nekaj časa spremenila v vilo Čira-Čara in poskrbela za zabavo ter veselje. Po njenem odhodu smo imeli ustvarjalne delavnice in ji izdelali nova oblačila, nogavičke, ji spletli kitke…

 

Obisk Pike Nogavičke

  Obisk Pike Nogavičke   Obisk Pike Nogavičke
         
Obisk Pike Nogavičke   Obisk Pike Nogavičke   Obisk Pike Nogavičke
         
Obisk Pike Nogavičke   Obisk Pike Nogavičke   Obisk Pike Nogavičke

 


Patricija

Beri naprej ...

Spoštovani starši, svojci in skrbniki

V zavodu smo včeraj popoldne, dne 1.11.2020, prvič potrdili primere okužb pri uporabnikih. Takoj smo vzpostavili vse potrebne kontakte in aktivirali krizne načrte. Obveščamo Vas, da bomo za naslednjih 14 dni zaprli dnevno varstvo VDC v enoti Dornava, ostali dve lokaciji pa zaenkrat delujeta po prilagojenem urniku.

Dnevno varstvo otrok in mladostnikov v Dornavi in v Mariboru delujeta po ustaljenem načrtu ob upoštevanju vseh potrebnih priporočil. Izhodi uporabnikov in obiski naslednjih 14 dni niso priporočljivi, razen pri posameznikih, kjer bi prekinitev stikov pomembno vplivala na njihovo počutje.


Zaenkrat so vsi oboleli uporabniki stabilni in brez večjih simptomov bolezni.


Upamo, da bomo okužbo čim bolje omejili in preprečili širjenje med zdravimi uporabniki ter zaposlenimi.

 

Odvzem brisov v ZUDV DornavaVodstvo zavoda

Beri naprej ...

Športni dan v Mariboru

V mesecu oktobru smo lepo vreme izkoristili tudi za športni dan. Organizirali smo pohod in se napotili na prenovljen Glavni trg, kjer so naši učenci občudovali fontano. Utrinke si lahko ogledate v galeriji.

 

Športni dan Maribor   Športni dan Maribor
     
Športni dan Maribor   Športni dan Maribor

Beri naprej ...

OBVESTILO ZA STARŠE

Zaradi slabše epidemiološke slike širjenja virusa COVID-19 in velikega števila okuženih v lokalnem okolju vas ponovno obveščamo, da v Zavodu dosledno upoštevamo vsa navodila in priporočila, ki se nanašajo na obvladovanje okužbe. Dosledno nosimo zaščitno opremo, dosledno si razkužujmo roke, upoštevamo medosebno razdaljo ter poskrbimo za redno zračenje prostorov in NE prihajamo bolni v službo. Organizacija dela je oblikovana tako, da je čim manj nekontroliranih stikov med zaposlenimi. Strokovni delavci ne prehajajo med skupinami temveč so v svoji matični skupini.

Z doslednim upoštevanjem navodil in priporočil, skušamo obvarovati uporabnike in svoje sodelavce pred prenosom morebitne okužbe. Trudimo se biti vzgled sodelavcem ter uporabnikom.

Posamezni primeri obolelih sodelavcev na različnih deloviščih do sedaj še niso bili preneseni. Vse uporabnike, ki kažejo kakršne koli znake bolezni dnevno testiramo. Testi so obravnavani pod nujno, v istem dnevu izvemo za rezultate testiranj. Zaenkrat so uporabniki brez okužbe COVID-19, zato lahko ob spremenjenih in nadzorovanih pogojih dela ostajamo odpri za dnevno izvajanje programov šole in VDC-ja.

Hvala vam. Ostanimo zdravi!
               

Vodstvo zavoda

ZUDV

Beri naprej ...

Kostanjev piknik v DC Maribor

V četrtek, 22. oktobra, smo s kostanjevim piknikom počastili jesen. Otroci so uživali v peki in uživanju slastnih plodov. Utrinke iz našega druženja si lahko ogledate na fotografijah, ki smo jih tukaj objavili.

 

Kostanjev piknik - DC Maribor   Kostanjev piknik - DC Maribor
     
Kostanjev piknik - DC Maribor   Kostanjev piknik - DC Maribor

 

 

Kristjan Štrtak

Beri naprej ...

Orientacijski pohod

V četrtek, 22. 10. 2020, smo imeli z učenci celodnevnega varstva orientacijski pohod po gozdni poti. Odpravili smo se v park dvorca Dornava. Na poti do tja smo si ogledali drevesa, spoznavali značilnosti jeseni in se nadihali svežega zraka. Pohod nam je popestril gozdni škrat Želodko, ki je poskrbel za zanimive naloge (nabiranje jesenskih plodov, petje, prepoznavanje gozdnih živali, tipanje lubja), s katerimi so učenci pridobivali spretnosti z vidika orientacije, opazovanja in ustvarjanja.

Seveda pa smo v teh časih poskrbeli tudi za zdravilni objem...

 

Orientacijski pohod   Orientacijski pohod
     
Orientacijski pohod   Orientacijski pohod
     
Orientacijski pohod    Patricija

Beri naprej ...

Obvestilo glede okužb v ZUDV Dornava

Tako kod drugod so se tudi pri naših zaposlenih pojavili posamezni primeri okužbe s SARS-CoVidom-19. V skladu z vsemi preventivnimi ukrepi za zdaj uspevamo obvladovati širjenje okužbe. Še naprej bomo odgovorno skrbeli za naše zdravje in zdravje uporabnikov.

 

Vodstvo zavoda

Beri naprej ...

Obvestilo o izobraževanju otrok s posebnimi potrebami

V zvezi z okrožnico MIZŠ z dne 14.10.2020 vas obveščamo, da bomo v času od 19.10. do 23.10.2020 vzgojno izobraževalno delo izvajali po ustaljenem urniku. Za izobraževanje otrok s posebnimi potrebami zaenkrat ni predvidenega dela na daljavo.

Vodstvo ZUDV Dornava

Beri naprej ...

Spoštovani starši in skrbniki

Epidemiološka situacija se poslabšuje.

V ZUDV Dornava se zelo zavedamo varovanja zdravja uporabnikov in zaposlenih.

Odgovorno in dosledno izvajamo vse preventivne ukrepe za preprečevanje vnosa in širjenja virusa SARS-CoV-2.

Trenutno smo vsi zdravi.

V kolikor boste obiskali vašega otroka vas naprošamo, da dosledno upoštevate vse preventivne ukrepe in razmislite o možnostih tveganj za vašega otroka.


VODSTVO ZAVODA

Beri naprej ...

ZUDV Dornava partner projekta "Lokalno v lokalnem"

ZUDV Dornava se je kot partner projekta pridružil v okviru 3. Javnega poziva za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območjih občin Kidričevo, Hajdina, MO Ptuj, Markovci, Dornava, Juršinci, Destrnik in Trnovska vas, kjer se izvaja operacija Prodajni kotički s ponudbo lokalnih proizvodov.

Beri naprej ...

OTVORITEV GUGALNICE V DNEVNEM CENTRU MARIBOR

Res lepo.
 
Veseli smo vsake  prijazne geste, še bolj pa, če se takšna stvar tudi objavi. Dobrih novic je vedno premalo…Gugalnica pa je vsekakor najbolj razveselila naše otroke.
 
Gospa Greiner, iskrena hvala.

 

Otvoritev gugalnice - DC Maribor

  Otvoritev gugalnice - DC Maribor   Otvoritev gugalnice - DC Maribor
         
Otvoritev gugalnice - DC Maribor   Otvoritev gugalnice - DC Maribor   Otvoritev gugalnice - DC Maribor
         
Otvoritev gugalnice - DC Maribor   Otvoritev gugalnice - DC Maribor   Otvoritev gugalnice - DC Maribor
         
Otvoritev gugalnice - DC Maribor   Otvoritev gugalnice - DC Maribor   Otvoritev gugalnice - DC Maribor
         
Otvoritev gugalnice - DC Maribor   Otvoritev gugalnice - DC Maribor   Otvoritev gugalnice - DC Maribor
         
Otvoritev gugalnice - DC Maribor   Otvoritev gugalnice - DC Maribor   Otvoritev gugalnice - DC Maribor
         
Otvoritev gugalnice - DC Maribor   Otvoritev gugalnice - DC Maribor   Otvoritev gugalnice - DC Mariborv
         
    Otvoritev gugalnice - DC Maribor    

Beri naprej ...

OBVESTILO ZA STARŠE IN SKRBNIKE

Objavljamo šolski bilten, s katerim Vam želimo predstaviti naše delo v šolskem letu 2020/21 in Vam podati osnovne informacije o organiziranosti našega zavoda.

 

 

Beri naprej ...

OBVESTILO ZA SVOJCE IN STARŠE O RAVNANJU PRI VRAČANJU UPORABNIKOV V ZUDV DORNAVA

Pred novim sprejemom in ponovnim sprejemom uporabnika, ki je v času epidemije živel v domačem okolju ali uporabnika, ki gre domov, se mora po vrnitvi v zavod, opraviti ocena tveganja prisotnosti okužbe s COVID-19 in ocena epidemiološkega stanja.

Če obstaja tveganje za okužbo se izvedejo aktivnosti izolacijske namestitve in odvzemi brisa na COVID-19.

Ti ukrepi ob prihodu nazaj, veljajo tudi za uporabnika, ki je bil izven zavoda krajši čas.

Zaradi vsega navedenega vam priporočamo, da razmislite o smiselnosti kratkotrajnega odhoda uporabnika izven zavoda in se morda raje odločite za obisk.

Pričakujemo pa, da bodo v kratkem sledile spremembe v smislu rahljanja ukrepov in vas bomo o tem sproti obveščali.

Ti ukrepi so oblikovani na podlagi dopisa MDDSEM št. 0075-/2020/36, z dne 20.5.2020. V zvezi z omogočanje sprejemov in vračanjem uporabnikov.


   Ivanka LIMONŠEK, univ. dipl. org., dipl. m. s.                                                    Ida JURGEC, prof. def.
      VODJA ZDRAVSTVENE SLUŽBE                                                                            DIREKTORICA

Beri naprej ...

NAVODILA RAVNANJA OB OBISKIH V ČASU EPIDEMIJE COVID-19 V ZUDV DORNAVA

S temi navodili se določa podrobnejša navodila za izvedbo obiskov družinskih članov ali za uporabnika drugih pomembnih oseb v ZUDV Do rnava v času epidemije COVID-19. Obisk se v skladu s temi navodili zagotovi le posamezniku, ki ima negativno epidemiološko anamnezo in nima prisotnih znakov okužbe dihal.

Namen teh navodil je zagotoviti varnost uporabnikov, obiskovalcev in zaposlenih.


Protokol načrtovanja obiska:


Vodja delovne enote pripravi možne termine obiskov glede na organizacijske in kadrovske možnosti (okvirni termini: v dopoldanskem času med 11:00 in 12:00 uro ter v popoldanskem času med 16:00 in 18:00 uro) ter jih vpiše na list najavljenih obiskov (priloga 1) ter določi imensko zaposlenega, ki bo sprejel obiskovalca, izvedel aktivnosti in spremljal obisk.

Svojci se morajo pred obiskom najaviti en dan prej, po telefonu delovne enote oz. stanovanjske skupine.

Zaposleni, ki sprejme klic družinskega člana ali druge pomembne osebe za uporabnika, klicatelja obvesti o možnem terminu obiska. O terminih obiskov se vodi evidenca na predpisanem obrazcu (priloga 1). Dogovorjeni obisk zaposleni vpiše na list najavljenih obiskovalcev ter s tem rezervira termin in onemogoči podvajanje obiskov v istem časovnem terminu.

Obiski posameznih uporabnikov se omejijo na eno zdravo osebo naenkrat, razen izjemoma dve iz iste družine. Dovoljeni so le obiski ožjih družinskih članov ali drugih pomembnih oseb za uporabnika.

Zaradi zagotavljanja možnosti obiska vsem uporabnikom, se pred ponovnim obiskom  istega uporabnika, omogoči obisk tudi drugim uporabnikom (prednost imajo uporabniki, ki še niso imeli obiska).


Protokol poteka obiska:

Prihod družinskega člana ali druge pomembne osebe za uporabnika je dovoljen le ob dogovorjeni uri. Ob prihodu je potrebno pozvoniti in pred vhodom počakati na zaposlenega, ki obiskovalca seznani s splošnimi navodili ravnanja za preprečevanje širjenja okužbe (razkuževanje rok, higiena kašlja, ustrezna razdalja,…).

Vsi obiski se izvedejo na zunanjih površinah ZUDV Dornava, na posebej zato določenih mestih za posamezno delovno enoto (dogovor med vodjo in vodstvom -npr: dvorišče delovne enote, klopca za bazenom, nadstrešek pred C stavbo,…),v stanovanjskih skupinah pa kot sprehod v bližnji okolici stanovanja.


Potek obiska na zunanjih površinah:

1. Zaposleni obiskovalca sprejme pred vhodom, izvede epidemiološki intervju (priloga 2), opozori na razkuževanje rok (dozator razkužila pred vhodom) ter pripelje oz. pospremi uporabnika do svojca.

2. Obiskovalca opozori na upoštevanje razdalje, in sicer vsaj 1,5 metra ter na upoštevanje navodil, da niso dovoljeni stiki z uporabniki (rokovanje, objemanje, dotikanje obraza). V primeru sedenja zunaj (na klopeh in drugih sedalnih površinah) naj uporabnik (v izogib dotikanja) sedi na enem koncu mize/klopi; obiskovalec pa na drugem.

3. Zaposleni je v času obiska v bližini in s tem zagotovi, da se spoštuje primerna razdalja, spremlja čas namenjen obiskom in ter uporabo zaščitnih sredstev. Po zaključku obiska zaposleni pospremi svojca do vhoda, kjer si le ta še enkrat razkuži roke.


Potek obiska v notranjem prostoru:

Izjemoma se lahko zagotovi obisk v sobi ali posebnem prostoru(po predhodni odobritvi vodstva zavoda) tistim uporabnikom, ki so zaradi specifičnosti zdravstvenega stanja hudo ogroženi (npr: paliativna oskrba).

1. Ob najavljenem prihodu mora obiskovalec pozvoniti in počakati pred vrati. Na vstopni točki si obiskovalec razkuži roke ter nadene zaščitno masko, zaščitni plašč in obuvalo, kar prejme s strani zaposlenega. Obiskovalcu zaposleni izmeri telesno temperaturo in vzame epidemiološko anamnezo, svojec podpiše izjavo (Priloga 2) s katero zagotovi, da nima znakov okužb dihal,da ni bil v zadnjih 14 dneh v stiku s COVID-19 okuženo ali potencialno okuženo osebo ter bo spoštoval navedena pravila v času obiska (razdalja 1,5 metra, uporaba zaščitnih sredstev, brez telesnih stikov).

2. Zaposleni po obisku prezrači prostor, razkuži površine, kjer je obisk potekal, strežnica prostor očisti, razkuži kljuke, stol, oprijemala, …

V kolikor svojec izjave ne podpiše ali gre za pozitivno epidemiološko sliko oz. ne upošteva dogovorjenih pravil, se obisk ne izvede.

Potek obiska, ki je individualno prilagojen uporabniku:

Uporabniki, ki zaradi vedenjskih in čustvenih posebnosti ne zmorejo slediti navodilom o socialni izolaciji, nedotikanju in objemom, lahko omogočimo prilagoditev obiska staršem na drugačne, posebej dogovorjene načine, kot so npr: srečanje za stekleno pregrado, oknom, atrij skupine - o vseh posebnosti takšnega obiska, se vodja enote individualno dogovarja z vodjo zdravstvene službe in obiskovalcem).
Vsak obisk se izvede posamično (le en svojec hkrati), pri čemer lahko posamezen obisk traja največ 30 minut.


Prevzemanje paketov:

Prevzemanje paketov poteka še naprej v skladu z navodili vlade in pristojnega ministrstva; kar pomeni, da obiskovalec paket preda zaposlenemu, ki ga razkuži in hrani v zato pripravljenem prostoru ter po preteku 72 ur preda uporabniku. Zaradi hrambe paketov, obiskovalca pri najavi na obisk nagovorimo, naj ne prinašajo paketov.

Navodila so pripravljena na podlagi dopisa MDDSZEM št. 0075-1/2020/29.Ivanka LIMONŠEK, univ. dipl. org., dipl. m. s.                                                             Ida JURGEC, prof. def.
      VODJA ZDRAVSTVENE SLUŽBE                                                                                  DIREKTORICA

Beri naprej ...

OBVESTILO - POSTOPNO SPROŠČANJE IZVAJANJA STORITEV VDC

Spoštovani!

 

Obveščamo vas, da se v prihodnjih dneh začne postopno sproščanje in vključevanje v program VDC Dornava ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov v skladu s priporočili MDDSZ, Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

 

V VDC lahko prihajajo le zdravi uporabniki in zaposleni.

 

Seznanjamo vas, da se ob ponovni vključitvi  povečuje tveganje za prenos okužbe s COVID-19, zato boste dobili izjavo, ki jo morate izpolnjeno in podpisano predložiti, hkrati pa redno spremljati zdravstveno stanje vašega otroka (uporabnika) ter nas obveščati o tem.

 

Trenutno v VDC-ju pripravljamo vse potrebno po načrtu prilagojene organizacije z najvišjo mero upoštevanja preventivnih ukrepov. 

 

V petek 05.06.2020 začne z delom prva manjša skupina uporabnikov, ki bodo o tem individualno obveščeni, prav tako bomo v nadaljevanju ob sproščanju ukrepov postopoma vključevali še preostale uporabnike.

 

Želimo si, da se kmalu zdravi srečamo!

 

Lep pozdrav!

 

Irena Oblak, univ.dipl. soc.ped. Ida Jurgec, prof.def.
VODJA OE VDC DIREKTORICA

Beri naprej ...

OBVESTILO STARŠEM DNEVNEGA CENTRA

Spoštovani starši!

 

Sporočamo vam, da je bila dne 8.5.2020 poslana okrožnica iz Ministrstva za izobraževanja, znanost in šport, v kateri sporočajo, da zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami programov do nadaljnjega še ne izvajamo. Podrobnejša navodila in informacije nam bodo poslana v najkrajšem možnem času.

Prosimo vas za razumevanje, saj šole in zavodi za otroke s posebnimi potrebami vključujemo najbolj ranljivo skupino naše družbe, kateri ministrstvo in zdravstvena stroka namenjata posebno pozornost. Pri pripravah na odpiranje teh ustanov je potrebna še večja previdnost. Mnogi otroci imajo večje zdravstvene težave, kronične bolezni, pridružene motnje in so še dodatno ogroženi.

 

Ostanite zdravi.

Beri naprej ...

OBISKI V ZUDV DORNAVA

Obvestilo staršem in svojcem- OBISKI v ZUDV DORNAVA

Spoštovani starši in svojci naših uporabnikov!

Obveščamo vas, da bomo pričeli z omogočanjem obiskov v Zavodu šele po mesecu maju, v kolikor bodo razmere to dopuščale. Ocenjujemo, da ne moremo zagotoviti vseh dejstev, ki so zapisana v navodilih s strani Ministrstva. Naši uporabniki ne zmorejo razumeti teh navodil in jih upoštevati, ne želijo maske na obrazu, se radi dotikajo ljudi, težko bo preprečiti objeme, …Kljub vsej pomoči, ki jo nudimo in varnostnim ukrepom, ne moremo oceniti obiskov kot »zdravih«, okužba v zavodu pa bi imela zelo negativne posledice.

 

Zaradi varnosti vaših otrok in svojcev, vas še zmeraj pozivamo k strpnosti. Poslužujte se oblik stikov po telefonu, z video posnetki, z video kontakti in sestanki, fotografijami,… Pokličite na oddelek bivanja vašega otroka in se z vodjem dogovorite o načinu sporazumevanja.


Za odprtje VDC, predšolske vzgoje in šole bomo upoštevali usmeritve in sklepe vlade,  vendar jih bomo prilagodili potrebam našim uporabnikom in se odpirali postopoma in previdno.

 

Poslužujte se šole na daljavo, to kar jih večina že sedaj počne. Pomoč poiščite pri vaših pedagogih in drugih zaposlenih, ki vam bodo vedeli svetovati in vam bodo v podporo.

 

Bodite zdravi in lepo pozdravljeni!

 

V želji, da se kmalu srečamo in vidimo!

Ida JURGEC, prof. def.
DIREKTORICA........

Beri naprej ...

OBISKI V SOCIALNIH ZAVODIH

Obiski v socialnih zavodih. (v prilogi)

Beri naprej ...

ZAPISNIK IZREDNE SEJE KOLEGIJA VODILNIH DELAVCEV

Zapisnik izredne seje kolegija vodilnih delavcev. (v prilogi)

Beri naprej ...

NAVODILA ZA OBRAVNAVO OSEBE S SUMOM NA OKUZBO S SARS-2 SVZ

Prosimo vas, da si pozorno preberete navodila, glede obravnave osebe s sumom na okužbo s SARS-2.

Beri naprej ...

PREPOVED OBISKOV V ZUDV DORNAVA

Obveščamo vas, da v ZUDV Dornava velja popolna prepoved obiskov zaradi varnostnih ukrepov v zvezi s preprečevanjem akutnih okužb dihal in prepoved velja do preklica, ki bo objavljen na spletnih straneh ZUDV Dornava.

 

Beri naprej ...