+386 2 754 02 00

2019

Mirno morje 2019

Od 14. 09. – do 21. 09. 2019 smo se trije pogumni jadralci – Jožek, Tim in Silvija – pridružili mednarodnem projektu Friedensflotte -  Mirno more. V projekt je vključenih več kot 100 jadrnic iz Avstrije, Hrvaške, Nemčije, Srbije in Slovenije. Naša posadka je štela 12 članov, poleg skipperjev sta bila z nami še dva učenca iz OŠ Bršljin in njuna učiteljica.
Teh sedem dni je bila za nas vse neprecenljiva izkušnja. Premagali smo kar nekaj strahov, se naučili gibati po jadrnici, skakati v morje, veslati, voziti jadrnico, delati vozle, lovili ribe in še marsikaj. Biti smo morali zelo strpni, kajti bivati s toliko različnimi ljudmi na tako majhnem prostoru ni mačji kašelj! Pa še kuhati in pomivati smo morali sami. Da nam tudi v marinah ni bilo dolgčas, smo se udeleževali različnih delavnic, imeli večerni piknik na plaži ter plesali v diskoteki. Skratka, dolgčas nam ni bilo! Da sploh ne omenjamo vseh novih prijateljev, katerih ne bomo nikoli pozabili.
In kje vse smo pluli? Štartali smo v Kašteli pri Splitu, nadaljevali do Rogoznice, Maslenice na Šolti, Milne na Braču in se vrnili nazaj v Kaštelo.

Mirno morje 2019   Mirno morje 2019     Mirno morje 2019
         

Beri naprej ...

Atletski miting

V četrtek, 6. 6. 2019, je na Atletskem stadionu Poljane potekal 14. Atletski miting Specialne olimpijade Slovenije, katerega organizator je bila OŠ Gustava Šiliha Maribor. Na tekmovanju je sodelovalo 12 naših športnikov, ki so se zelo dobro odrezali in domov odnesli:

  • 2 x zlata medalja posamično in zlata v štafeti
  • 2 x srebrna medalja
  • 3 x bronasta medalja
  • 3 x četrto mesto
  • 1 x peto mesto
  • 1 x šesto mesto

 

Atletski miting   Atletski miting    Atletski miting 
         
 Atletski miting    Atletski miting    Atletski miting
         
 Atletski miting    Atletski miting    Atletski miting
         
 Atletski miting    Atletski miting    Atletski miting
         
 Atletski miting    Atletski miting    Atletski miting
         

 

 

Beri naprej ...

Maraton v Ormožu 2019

V nedeljo, 31. 3. 2019, je pod organizacijo AK ORMOŽ, v športnem parku Mestna graba, potekal ormoški polmaraton. Gre za polmaraton z bogato tradicijo saj je bila to že osemnajsta prireditev po vrsti.

Ob 10.00 uri so se na start podali otroci, za osnovnošolce pa so organizatorji pripravili tudi štafetni tek.
Ob 11.00 uri je bil start glavnih tekov in sicer na: 21 km, 10 km in 5 km. Ta je ob progo privabil tudi lepo število gledalcev.

Teka na 10 km so se udeležili tudi naši fantje (Janez Pernek, Milan Fašing, Aleš Leskovar in Primož Antolič), ki so se zelo dobro odrezali. AK Ormož jim vsako leto omogoči brezplačno udeležbo, za kar smo jim zelo hvaležni.

Maraton v Ormožu 2019 Maraton v Ormožu 2019 Maraton v Ormožu 2019

Beri naprej ...