+386 2 754 02 00

Maj 2017

24. regijske igre Specialne olimpijade Slovenije

V četrtek, 24.6.2017, so v M. Sobota potekale 24. regijske igre Specialne olimpijade Slovenije, ki jih je organizirala Osnovna šola IV M. Sobota. Tekmovalci so se pomerili v disciplinah atletike, namiznem tenisu, elementih nogometa in elementih košarke.

 

Franci Koren - tek na 100m (1. mesto)  Franci Koren - tek na 100m (1. mesto)  Janez Pernek – met vortexa (1.mesto)  Janez Pernek – met vortexa (1.mesto)
       
 Tim Premzl, Milan Fašing, Janez Pernek in Primož Antolič - štafeta 4x100m (1. mesto)  Nevzet Hadžić – tek na 100m (2. mesto)  Nevzet Hadžić – tek na 100m (2. mesto)  Silva Šeruga – met vortexa (3. mesto)
       
 Silva Šeruga – met vortexa (3. mesto)  Dominik Zelenko – tek na 100m (3. mesto)  Miran Bunc - tek na 50m (3. mesto)  Miran Bunc - tek na 50m (3. mesto)
       
 Milan Fašing – tek na 200m (4. mesto)  Milan Fašing – tek na 200m (4. mesto)  Tim Premzl - tek na 100m (4. mesto)  Tim Premzl - tek na 100m (4. mesto)
       
 Sašo Špoljar  - tek na 100m (4. mesto), Peter Kolar – tek na 100m (5. mesto)  Sašo Špoljar  - tek na 100m (4. mesto), Peter Kolar – tek na 100m (5. mesto)  Aleš Leskovar – tek na 400m  Primož Antolič - tek na 800m
       
 24. regijske igre Specialne olimpijade Slovenije  24. regijske igre Specialne olimpijade Slovenije  24. regijske igre Specialne olimpijade Slovenije  24. regijske igre Specialne olimpijade Slovenije
       
 24. regijske igre Specialne olimpijade Slovenije      

 

Beri naprej ...

Historična skupina Turdion soustvarjala kulturni program

Bila je prireditev ob Dnevu odprtih vrat Biotehniške šole Ptuj in Tedna ljubiteljske kulture 2017 VRT CVETJA IN BESED na posestvu šole na Turnišču.

 

Bilo je povabilo k soustvarjanju programa z dramsko plesno predstavo Bili so grofje, grofice … Bila je glasba in bil je ples na dvorcu Dornava, ravnatelja Marjana Horvata in predsednice ZKD Nataše Petrovič.

 

Turdionovci smo se prav počaščeni  odzvali prijaznemu impulzu in bogatili sobotni dan v historičnem duhu.  Z nami sta srednjeveško dogajanje soustvarjala Tomi Gomilšek, kot lik dvornega norčka, naš že stalni spremljevalec in Roman Štumberger, lik barona in tokratna zamenjava za Janeza Golca.

 

Kot že tolikokrat do sedaj, smo poželi veliko mero občudovanja, navdušenosti in ponovno pustili sled, ki hote ali nehote ustvari pridih pozitivno presenečenih gledalcev, med njimi tokrat  župana, podžupana, ravnatelja in številnih ostalih.

 

Sledila so pristna, navdušujoča povabila gledalcev po bogatenju raznoterih njihovih prireditev, tudi povabilo po zaželenem preživetju naravoslovnega, doživljajskega dneva, na šolskem posestvu.  
Morebiti … ob letu osorej….

Dan odprtih vrat Biotehniške šole Ptuj in Tedna ljubiteljske kulture 2017 VRT CVETJA IN BESED

 Čutiti je bilo prežemajočo pozitivno energijo, čeprav so tokratni napori bili vse prej kot majhni

 

 

Naš Tomi, dvorni norček, s katerim dobi predstava pridih igrivosti Dvorna gospoda in podaniki, vsak pri svojem opravilu <br>Le kaj smo ulovili? Pa poglejmo
     
Dvorna gospoda se zabava tako in drugače…ples Indian Queen, Pickadilla Dvorna gospoda se zabava tako in drugače…ples Indian Queen, Pickadilla Živahen ples Turdion
     
Zgodba se zaključuje…samo še en štartin…in utrujeni so odšli k počitku Poklon navdušenim gledalcem Z županom Milanom Senčarjem in ravnateljem Marjanom Horvatom
     
S podžupanom Gorazdom Oreškom M. Lovrec nas je ob strokovni razlagi popeljal po posestvu – ogled konjušnice, ogled prostorov za predelavo mesa, kisa, destilacije,... M. Lovrec nas je ob strokovni razlagi popeljal po posestvu – ogled konjušnice, ogled prostorov za predelavo mesa, kisa, destilacije,...
     
…nas popeljal po učni poti pegaste sove z dijakom hotelirske smeri, kateremu je servirati kavico sredi gozdička predstavljal velik izziv in užitek, nam pa vzbudil občutek počaščenosti …nas popeljal po učni poti pegaste sove z dijakom hotelirske smeri, kateremu je servirati kavico sredi gozdička predstavljal velik izziv in užitek, nam pa vzbudil občutek počaščenosti Sredi posesti Turnišče…VRT CVETJA in BESED ter historična skupina TURDION
     

Beri naprej ...

Pot ob žici

V soboto, 06.05.2017, je v Ljubljani potekala prireditev Pot ob žici. Pohod po Poti ob žici je bil prvič organiziran leta 1957. Pohod poteka po skoraj 35 km dolgi poti okoli Ljubljane, kjer je med 2. svetovno vojno stala žičnata ograja italijanskih in kasneje nemških okupatorjev in je zato dobila ime Pot ob žici. Poleg spomina na osvoboditev Ljubljane (9. maj 1945) je prireditev že s prvo izvedbo želela spodbujati gibanje in zdrav način življenja, kar je njen glavni cilj tudi danes.

 

Pohod je namenjen tako manj kot bolje pripravljenim pohodnikom saj lahko traso izberejo v dolžini od 3 do 35 kilometrov in si torej razdaljo prilagodijo glede na svoje sposobnosti ter kondicijo. Del prireditve pa je tudi Tek trojk na 12,5 ali 29 kilometrov v članski in veteranski kategoriji ter na 3km za osnovne in srednje šole. Gre za edinstveno tekaško prireditev, kjer mora trojka ves čas teči skupaj. S takšnim načinom tekmovanja želi organizator spodbujati tekače k medsebojni pomoči in solidarnosti saj šteje čas kot skupni rezultat trojke tisti, ki ga doseže najšibkejši člen. Zato mu morata morebiti bolje pripravljena člana ekipe pomagati, ga bodriti in motivirati.

Z našimi fanti smo sestavili dve trojki in se udeležili 12,5 km trase, ki se je pričela na Stritarjevi ulici, nas popeljala čez Golovec ter končala na Kongresnem trgu.

 

Pot ob žici Pot ob žici   Pot ob žici
     
 Pot ob žici  Pot ob žici  Pot ob žici
     
  Pot ob žici  

Beri naprej ...