+386 2 754 02 00

Junij 2017

Z vlakom v knežje mesto Celje

V mesecu juniju smo se uporabniki VDC Ormož odpravili na izlet z vlakom. Ogledali smo si znamenitosti mesta in uživali v skupnem druženju. 

 

Obisk mesta Celje Obisk mesta Celje   Obisk mesta Celje
     
   Obisk mesta Celje  

Beri naprej ...

Historična skupina Turdion na 11. Srednjeveških dnevih na Blejskem gradu

Res lep in posebno prežemajoč občutek suverenosti je, ko se tvoja prepoznavnost- ime sliši tolikokrat na tako idiličnem mestu kot je Blejski grad. In ko se množici Slovencev pridružijo Hrvati, Japonci, Angleži, Nemci, Italijani, Francozi… no, ne vem od kod ni turistov, bilo jih je neobvladljivo številčno in vsi kot za stavo želijo obiskati Bled in se s fotografiranjem zalezejo v vse pore trenutka,  se zaveš, da se je ime Turdion  na poseben način dotaknilo tudi njih. Se kot kamenček sestavilo v mozaiku »fleša spominov«, ki jih bodo ponesli seboj na vse konce naše poloble.

Te zgodbe socialne vključenosti se ne stkejo kar tako, čez noč. So plod nekajletnega sistematičnega, ciljno usmerjenega dela z jasno vizijo kaj želimo doseči… smo bili edina skupina s posebnimi potrebami, ki se je predstavljala na tako velikem mednarodnem dogodku. In prav s ponosom lahko govorimo o tem, da smo fante in dekleta tudi s pomočjo te vsebine popeljali do jasnega zavedanja svojih znanj in zmožnosti, do  cenjenja vrednot in  ob tem  radosti predvsem dejstvo, da vsebino poustvarjanja historičnosti,  izpeljujejo z velikim užitkom. So jo začutili, se z njo poistovetili in prežela je njihovo telo. Radosti tudi to, da se pozitivna prežetost odraža na tisočerih korelacijah znotraj skupine in posledično seveda na širših socialnih  interakcijah.

Beseda ponosni bo pravšnja… Res smo lahko neizmerno ponosni na njih, kajti z vsem tem naborom pridobljenega suvereno zastopajo Zavod Dornava. Midva z Nacetom,  kot spremljevalca in mentorja historične skupine Turdion, katere pomemben namen je kulturna inkluzija oseb s posebnimi potrebami, zagotovo sva.

 

Skupina Turdion na Bledu Skupina Turdion na Bledu  Skupina Turdion na Bledu 
     
 Skupina Turdion na Bledu  Skupina Turdion na Bledu  Skupina Turdion na Bledu
     
  Skupina Turdion na Bledu  

Beri naprej ...

Večerni tek čez ptujski grad

V soboto, 10.6.2017, so se naši fantje v večernih urah udeležili tekaške prireditve »Večerni tek čez ptujski grad« s startom in ciljem v Termah Ptuj.

 

Večerni tek čez ptujski grad Večerni tek čez ptujski grad Večerni tek čez ptujski grad
Večerni tek čez ptujski grad   Večerni tek čez ptujski grad

Beri naprej ...

Naši uporabniki na delu v OBI-ju

V mesecu aprilu so po pripravi vseh korakov, naši uporabniki začeli z delom v ptujskem trgovskem centru OBI, kjer so nam nudili vso podporo. Martina in Klementina delata na vrtnem oddelku, Janez  in Aleš pa v skladišču. Z novo dejavnostjo smo v varstveno delovnem centru želeli omogočiti našim uporabnikom večjo izbiro zaposlitve, socialno vključevanje, razvoj socialnih veščin in spretnosti. Ob rednih pogovorih so vsi štirje izražali zadovoljstvo z delom in dobro počutje. Ob delu so pridobili nova znanja in veščine, mi pa smo jim z novo zaposlitvijo omogočili uveljavljanje pravic enakosti ob dejavni udeležbi v družbi.

 

V OBI-ju V OBI-ju V OBI-ju

 

Klementina

V OBI-ju se počutim kot doma.

Martina

Rada opravljam to delo, vesela sem in navajena na novo delo.

Aleš

V Obiju sem spoznal nove ljudi. Najprej me je bilo strah kako nas bodo sprejeli. Zdaj nam vsi sodelavci pomagajo.

Janez

Z veseljem opravljam delo. Rad priskočim na pomoč delavcem v skladišču, Mitju in Gorazdu. Dobro se počutim.

 

 

Izkazalo seje, da je delo v Obiju za naše uporabnike neprecenljiva izkušnja. Potrjujejo nam, da zmorejo veliko več. Dokazujejo, da lahko določena dela in znanja usvojijo z ustrezno podporo. Ponosni smo na njih.

Beri naprej ...

Atletski miting v Mariboru

Regijskim igram v Murski Soboti je sledil še Atletski miting, ki ga je v četrtek, 01.06.2017, organizirala Osnovna Šola Gustava Šiliha Maribor. Tekmovanje je potekalo na Atletskem stadionu Poljane, kjer so se tekmovalci preizkusili v atletskih disciplinah nižjega in višjega nivoja. Rezultat posameznika šteje kot eden od kriterijev za udeležbo na Svetovnih poletnih igrah 2019 v Abu Dhabi-ju.


Naši tekmovalci so se ponovno odlično odrezali.

 

Atletski miting v Mariboru 2017 Atletski miting v Mariboru 2017  Atletski miting v Mariboru 2017  Atletski miting v Mariboru 2017 
       
 Atletski miting v Mariboru 2017  Atletski miting v Mariboru 2017  Atletski miting v Mariboru 2017  Atletski miting v Mariboru 2017
       
 Atletski miting v Mariboru 2017  Atletski miting v Mariboru 2017  Atletski miting v Mariboru 2017  Atletski miting v Mariboru 2017
       
Atletski miting v Mariboru 2017 Atletski miting v Mariboru 2017 Atletski miting v Mariboru 2017 Atletski miting v Mariboru 2017
       
Atletski miting v Mariboru 2017 Atletski miting v Mariboru 2017 Atletski miting v Mariboru 2017 Atletski miting v Mariboru 2017
       
  Atletski miting v Mariboru 2017 Atletski miting v Mariboru 2017  

Beri naprej ...