+386 2 754 02 00

September 2017

3. tek brez meja

V četrtek, 14.9. 2017 smo se tekmovalci atletike udeležili 3. teka brez meja, ki sta ga organizirala CUDV Črna na Koroškem in Delavnica Florijan Globasnica iz Avstrije. Letos je tekmovanje potekalo na nogometnem stadionu v Črni na Koroškem. Tekmovalci so tekmovali v dveh disciplinah.
V teku na 4,5km, katerega so se udeležili Milan Fašing, Janez Pernek ter Primož Antolič z Marjeto Gomilšak in pohodu na 2km, katerega so se udeležili Silva Šeruga, Marjan Šalamun in Nevzet Hadžić s Sergejo Muršič. Janez Pernek nam je v svoji kategoriji, moški med 35 in 50 let, pritekel medaljo. Dosegel je tretji čas. Marjeta je v enaki kategoriji med ženskami pometla z vso konkurenco in osvojila zlato kolajno.

 

Zbiranje na stadionu  Ogrevanje pred tekom Marjeta   Janez
       
 Milan  Primož  Marjan, Nevzet in Silva  Marjeta 1.mesto, Janez 3. mesto

Beri naprej ...

Turdionovci oživljajo staro mestno jedro Maribora

V okviru štiridnevnega festivala ŠpasFest, v organizaciji GIZ-a ,Gospodarsko interesnega združenja Stari Maribor se Turdionovci z društvom Baron predstavljamo in soustvarjamo srednjeveško dogajanje na Glavnem trgu v Mariboru. Letošnji slogan pravi tako; Naj bo Špas, naj bo ples, naj bo ŠpasPles”. Izpeljavo plesnih predstavitev bo sicer potrebno preložiti na prihodnje leto, kajti vreme se je nekoliko poigralo z nami. Deževalo je kot za stavo prav v času namenjenem naši predstavitvi. Uspeli pa smo postaviti v aktivno vlogo naše velike srednjeveške igre in naključne maloštevilne obiskovalce spodbuditi v preizkušanju veščin metanja, natančnega ciljanja, drsenja in hitrostnega reagiranja. V veliko veselje nam je bilo, če smo uspeli vzbuditi vsaj kanček otroške igrivosti in radovednostitudi pri starejših Mariborčanih.

 

Turdionovci oživljajo staro mestno jedro Maribora  Turdionovci oživljajo staro mestno jedro Maribora Turdionovci oživljajo staro mestno jedro Maribora

Beri naprej ...