+386 2 754 02 00

2010

Obvestilo odraslim osebam s posebnimi potrebami

Odrasle osebe s posebnimi potrebami in njihove svojce obveščamo, da razpolagamo s prostimi mesti v stanovanjskih skupinah, ki se nahajajo v stanovanjih na Ptuju.

Vsi, ki želite več informacij o pogojih in možnostih namestitve v stanovanje, obiščite našo socialno službo ali pa nas pokličite na telefonsko številko: 

Tel: 02/754 02 12 (gospa Tatjana Mar Vrtič)
Tel: 02/754 01 56 (gospa Sabina Škoda)

Beri naprej ...

1. likovna kolonija ZUDV Dornava

V zavetju baročnega dvorca v Dornavi smo 25. septembra 2010 organizirali 1.likovno kolonijo, ki po udeležbi in nastalih delih priča, da umetnost ne pozna meja.

Udeležilo se je kar 22 likovnih umetnikov. Interesantno je, da smo zaradi slabega vremena ustvarjali v notranjosti dvorca. Posledično so nastala malo drugačna in zanimiva dela kot bi sicer v naravi. Zaradi tega, se ta likovna kolonija majčkeno razlikuje od običajnih. Zanimivo, in splača se pogledati razstavo, ki bo v občinski stavbi Dornave.

 

1. likovna kolonija Zbiranje gostov Pozdrav vodje pedagoške dejavnosti v ZUDV Dornava Pozdrav župana Dornave
       
Priprave Priprave Rože Ustvarjanje umetnikov
   
       
       

Beri naprej ...

Donacija dobrodelnega združenja Koraki za korakce

Predsednica dobrodelnega združenja Koraki za korakce, Andreja Kračun je 15. julija 2010 v imenu združenja, mariborskemu dnevnemu centru predala mrežno gugalnico.


Gugalnica bo služila kot terapevtski pripomoček, ter za doživljanje novih izkušenj in zabave.

Hvala našim donatorjem in staršem za pomoč pri postavitvi!Beri naprej ...

SK Company donira zavodu

05.07.2010 je podjetje SK Company d.o.o. Miklavž na Dravskem polju podarilo uporabnikom zavoda 5000€. Poleg denarja v tem znesku sta bila podarjena dva masažna stola ter košara raznih dobrot za uporabnike. Za njihovo dobrodelnost se jim iskreno zahvaljujemo.

 

V pričakovanju donatorjev Pozdrav direktorja zavoda Pozdrav gospe Iris Magajna iz SK Company d.o.o. Predstavitev paketa, ki ga donator podarja zavodu
V pričakovanju donatorjev SK Company d.o.o. Pozdrav direktorja zavoda Pozdrav gospe Iris Magajna iz SK Company d.o.o. Predstavitev paketa, ki ga donator podarja zavodu
       
Prevzem paketa Skupinska slika vseh prisotnih Skupinska slika z donatorji  
Prevzem paketa Skupinska slika vseh prisotnih Skupinska slika z donatorji  

Beri naprej ...

Državno šahovsko prvenstvo

V zavodu je bilo odprto prvenstvo Slovenije v šahu za osebe s posebnimi potrebami. Tekmovalo je 18 šahistov. Prvo mesto je osvojil Davorin Šajnovič, VDC ZUDV Dornava.

 

Turnir v šahu Turnir v šahu Turnir v šahu Turnir v šahu
       
Turnir v šahu Turnir v šahu Turnir v šahu Turnir v šahu
       
Turnir v šahu      
       

Beri naprej ...

Sklep o novih prostorih za DE VDC Ptuj

Komisija za ocenjevanje investicijske dokumentacije pri MDDSZ je sprejela sklep za adaptacijo objekta bivše vojašnice na Ptuju (500 m2) za  potrebe novih prostorov za DE VDC Ptuj.

Beri naprej ...

Usposobljen novi interdisciplinarni tim strokovnih delavcev

Sedem  strokovnih delavcev zavoda je končalo program edukacije za razvoj skrbi za duševno zdravje oseb z motnjami v duševnem razvoju v katerem je pridobilo znanja za izvajanje nalog integrativne diagnostike, načrtovanja in izvajanja specialnih metod dela z osebami, ki imajo poleg motenj v duševnem razvoju tudi duševne  motnje.  S tem se je v zavodu pričel izvajati tudi novi program, ki ga imenujemo skrb za duševno zdravje. Avtor in izvajalec edukacijskega programa je bil svetovno znani strokovnjak tega področja prof. dr. Anton Došen z Radboud Univerze v Holandiji.

Beri naprej ...