+386 2 754 02 00

September 2021

SELITEV V BIVALNO ENOTO ŽABJAK

Deinstitucionalizacija je proces, ki je trenutno v Evropski uniji, torej tudi pri nas zelo aktualen. Temu trendu sledimo tudi v ZUDV Dornava.


Cilj deinstitucionalizacije je zmanjševanja kapacitet v institucijah in naseljevanje v skupnostno obravnavo. Namen procesa je  izboljšanja bivalnih pogojev, predvsem pa vključevanje posameznika v skupnost, večanje normalizacije, individualizacije, izbire in udeležbe posameznika.


S tem osebam s posebnimi potrebami dajemo vrednost, ki jim pripada.


Trenutno v ZUDV Dornava tečejo aktivnosti za selitev 12 oseb s posebnimi potrebami v sodobno opremljene, prilagojene prostore bivalne enote Žabjak.


Nekaj vtisov iz prostorov, ki čakajo na nove stanovalce.

 

Žabjak Žabjak Žabjak Žabjak
       
Žabjak Žabjak Žabjak  

 

Zapisala:

Simona Lacko, prof.def.
Vodja službe za področje deinstitucionalizacije

Beri naprej ...

OBVESTILO ZA STARŠE

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da je v skladu z Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, priporočeno testiranje s testi HAG za samotestiranje v domačem okolju in ga prostovoljno izvedejo tudi učenci, ki so vključeni v tretjo do šesto stopnjo posebnega programa, razen če iz objektivnih razlogov to ni mogoče.

Teste za samotestiranje lahko dvignete v lekarni s potrdilom o šolanju oz. s predložitvijo kartice zdravstvenega zavarovanja upravičenca. Testiranje s testi HAG za samotestiranje se izvaja enkrat tedensko v enakih presledkih.

V primeru pozitivnega rezultata zakoniti zastopnik obvesti osebnega zdravnika, ki otroka napoti na potrditev z metodo PCR.

Ob sumu ali potrjenem primeru okužbe z virusom SARS-CoV-2 v vzgojno izobraževalnem zavodu vodstvo zavoda ravna v skladu z navodili NIJZ.

Hvala za razumevanje!

Beri naprej ...