+386 2 754 02 00

Februar 2024

Obisk Marije Kokol

Bili smo dobre vile

Izpolnili smo željo ge. Mariji Kokol

Ga. Marija, upokojenka ZUDV Dornava, si je ob svojem častitljivem rojstnem dnevu, želela obiskati zavod.

Veseli smo, da želja ni ostala zgolj želja, pač pa se je razvila v čudovito druženje z uporabniki in zaposlenimi našega Zavoda.
Z go. Marijo in njeno hčerko Vlasto, smo se srečali na parkirišču in se skupaj odpravili v našo zavidanja vredno jedilnico, kjer smo ob kavi in piškotih prijetno poklepetali o časih, na katere jo vežejo lepi spomini. Čudila se je današnji podobi naše institucije, ponavljala, da je zdaj čisto drugače, ampak, da je bilo tudi včasih zelo lepo.
Ustavili smo se na oddelku A4, kjer je go. Marijo presenetil Dino, ki se je spomni z »grajskih« časov. Stisnil ji je roko in ji s pesmijo voščil ob 90. rojstnem dnevu.
Rahlo utrujena in polna različnih občutkov, si je želela le še domov. Preden smo se poslovili smo ji poklonili sliko pomladi in ji zaželeli še mnogo prijetnih dni.

Polona Berlak

 

   

Obisk Marije Kokol   Obisk Marije Kokol   Obisk Marije Kokol
         
Obisk Marije Kokol       Obisk Marije Kokol
         
         
         

 

Beri naprej ...

PUST A2

PUST, PUST ŠIROKIH UST JE OBISKAL A2

Kot se spodobi za pusta, smo si za pustno soboto spekli krofe in se z njimi mastili.

Pustno rajanje pa smo si privoščili na vseh koncih korantove dežele.

 

PUST A2   PUST A2
     
PUST A2   PUST A2

 

Beri naprej ...

PIKINE DELAVNICE

V pustnem času smo izvedli Pikine delavnice, katerih namen je bil združevati otroke, jim omogočiti ustvarjalnost, igro ter zabavo.

Pika Nogavička je prikupno, navihano, pegasto dekle nadnaravnih sposobnosti, ki vedno stari kaj nepredvidljivega, hkrati pa to dekletce ljubi mir, naravo in otroško svobodo. Pika uči odrasle, da naj otroke spoštujejo in jim omogočijo sproščeno in srečno otroštvo.

Skozi Pikine delavnice so učenci spoznavali Piko Nogavičko, izdelovali Ficka, pisane nogavice, Pikino ptičjo hišico, senčno gledališče, pekli Pikine čalapinke in zaplesali Pikin ples. Pri tem so jim pomagale učiteljice Pike.

 

PIKINE DELAVNICE   PIKINE DELAVNICE
     
PIKINE DELAVNICE   PIKINE DELAVNICE
     
PIKINE DELAVNICE   PIKINE DELAVNICE

 

Beri naprej ...