+386 2 754 02 00

Dostopnost spletišča ZUDV Dornava

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti ter osebe javnega prava.


Na spletni strani so izvedene določene prilagoditve, ki jih je po ZDSMA potrebno urediti. Tako si lahko uporabnik tega spletišča nastavi:
   - velikost pisave
   - lažje berljivo pisavo
   - poudarjene povezave
   - različne kontraste


Stopnja skladnosti
Spletišče www.zavod-dornava.si je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.


Nedostopna vsebina
Dostopnost spletišča www.zavod-dornava.si nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot ji​h določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.


Primeri takih vsebin so:

   - skenirani dokumenti v obliki PDF,
   - grafični elementi v obliki slik z napisi,
   - videoposnetki.


Dostopnost spletne strani
Zavod za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja se zavezuje omogočati dostopnost spletne strani http://www.zavod-dornava.si/ v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij ter Direktivo EU 2016/2102 Evropskega parlamenta in Sveta.


Priprava stopnje skladnosti
Izjava o dostopnosti je bila pripravljena 6.11.2020 z metodo samoocene. Izjava je bila nazadnje pregledana 21.4.2023.


Povratne in kontaktne informacije
Zaradi nenehnih posodobitev vsebin lahko obiskovalci pri brskanju po tem spletišču kljub prizadevanjem, da bi bile vse spletne strani čim bolj dostopne in uporabnikom prijazne, občasno naletijo na težave z dostopnostjo. Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili ZDSMA in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki lahko pošljete po:

   - navadni pošti na naslov ZUDV Dornava, Dornava 128, 2252 Dornava
   - elektronski pošti na naslov info@zavod-dornava.si


Spletišče je bilo objavljeno v letu 2010 in na zadnje posodobljeno v letu 2015.


V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorju za informacijsko družbo.


Izvršilni postopek

Ministrstvo Republike Slovenije za digitalno preobrazbo
Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo
Davčna ulica 1
1000 Ljubljana

tel.: 01\ 555 58 48
e-naslov: gp.irsid@gov.si