+386 2 754 02 00

Pot ob žici

V soboto, 06.05.2017, je v Ljubljani potekala prireditev Pot ob žici. Pohod po Poti ob žici je bil prvič organiziran leta 1957. Pohod poteka po skoraj 35 km dolgi poti okoli Ljubljane, kjer je med 2. svetovno vojno stala žičnata ograja italijanskih in kasneje nemških okupatorjev in je zato dobila ime Pot ob žici. Poleg spomina na osvoboditev Ljubljane (9. maj 1945) je prireditev že s prvo izvedbo želela spodbujati gibanje in zdrav način življenja, kar je njen glavni cilj tudi danes.

 

Pohod je namenjen tako manj kot bolje pripravljenim pohodnikom saj lahko traso izberejo v dolžini od 3 do 35 kilometrov in si torej razdaljo prilagodijo glede na svoje sposobnosti ter kondicijo. Del prireditve pa je tudi Tek trojk na 12,5 ali 29 kilometrov v članski in veteranski kategoriji ter na 3km za osnovne in srednje šole. Gre za edinstveno tekaško prireditev, kjer mora trojka ves čas teči skupaj. S takšnim načinom tekmovanja želi organizator spodbujati tekače k medsebojni pomoči in solidarnosti saj šteje čas kot skupni rezultat trojke tisti, ki ga doseže najšibkejši člen. Zato mu morata morebiti bolje pripravljena člana ekipe pomagati, ga bodriti in motivirati.

Z našimi fanti smo sestavili dve trojki in se udeležili 12,5 km trase, ki se je pričela na Stritarjevi ulici, nas popeljala čez Golovec ter končala na Kongresnem trgu.

 

Pot ob žici Pot ob žici   Pot ob žici
     
 Pot ob žici  Pot ob žici  Pot ob žici
     
  Pot ob žici  

Nazaj