+386 2 754 02 00

Ko je v zavodu prisotna okužba, življenje teče po drugih tirnicah

V zavodu dr. Marijana Borštnarja v Dornavi so pred 19- dnevi odkrili prve okužbe z novim koronavirusom. V tem času je zbolelo 77 uporabnikov in 37 delavcev. Doslej je že ozdravelo 29 uporabnikov, ki so se vrnili v svoje sobe.

ZUDV Dornava


Vršilka dolžnosti direktorice Ivanka Limonšek je opisala izjemno dobro sodelovanje z mariborsko enoto NIJZ in Boženo Kotnik Kevorkijan, vodjo regijskega tima za preprečevanje okužb z virusom SARS-CoV-2 v javnih zavodih na našem območju, ki jih je v teh dneh tudi obiskala.Prav tako je zelo dobro sodelovanje z ostalimi institucijami:

Zvočni posnetek 1


Limonškova dodaja, da vse kaže na to, da se razmere v dornavskem zavodu umirjajo. Zavedajo pa se, da bo do okužb prav gotovo še prihajalo.

 


Otroci iz prilagojenih in posebnih programov bi se naj prvi vrnili v šolo


Kako pa v Zavodu za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja Dornava sprejemajo novico ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, da bi se otroci iz prilagojenih in posebnih programov med prvimi vrnili v šolo? Ivanka Limonšek, vršilka dolžnosti direktorice pojasni, katere programe in zakaj jih izvajajo tudi zdaj:


Zvočni posnetek 2

Limonškova dodaja, da si vsi skupaj zelo želijo, da bi jim razmere omogočale ponovne obiske, saj zdaj te nadomeščajo s telefonskimi in videoklici, kaj pa je pri mnogih njihovih uporabnikih težko, saj jim je zelo pomemben osebni stik. Prav tako pa si ponovno želijo vrnitve mnogih uporabnikov varstveno delovnih centrov, ki so zdaj zaradi okužb doma.

Nazaj