Dostopnost spletišča ZUDV Dornava
DOSTOPNOST SPLETIŠČA ZUDV DORNAVA

+386 2 754 02 00
menuimage 1

COVID 19

Dornava, 22.2.2022

 

URNIK IZVAJANJA HAGT V ZUDV DORNAVA


Testiranje poteka:

OD PONEDELJKA DO PETKA

DOPOLDAN  
 8:00 – 9:00 URE  
   
POPOLDAN  
 13:00 – 14:00 URE  
   
MED VIKENDOM
 8:00 – 9:00 URE  

 

V ZUDV Dornava se testiranje s hitrimi brisi – HAGT izvaja v mobilni hiški zraven ekološkega otoka.


V skladu z novim Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 22 z dne 19.2.2022). Testiranje HAG postaja samoplačniško. Cena je 7,00 EUR. Zaželeno je, da se račun poravna z bančno kartico.


Še vedno je brezplačno za:

  • osebo z dokazilom o pozitivnem rezultatu samotesta s HAG
    Fotografija s priloženim osebnim dokumentom ali ploščica v zaščitni vrečki. Oseba se naroči na test HAG pri izvajalcu testiranja in dokazilo pred izvedbo testiranja predloži na vpogled. Naročnik in izvajalec podpišeta podpisno izjavo vpogleda, ki jo prejmete pri nas. V tem primeru gre za izvajanje zdravstvene dejavnosti v mreži javne zdravstvene službe in sredstva zagotavlja proračun Republike Slovenije.

  • osebo, ki želi prekiniti izolacijo med 7. in 10. dnem po pozitivnem testu (HAG ali PCR)
    Oseba se z dokazilom o pozitivnem testu HAG ali PCR (na primer izpis iz aplikacije zVem, SMS s pozitivnim izvidom testiranja) naroči na test HAG pri izvajalcu testiranja in dokazilo predloži na vpogled. Naročnik in izvajalec podpišeta podpisno izjavo vpogleda, ki jo prejmete pri nas. V tem primeru gre za izvajanje zdravstvene dejavnosti v mreži javne zdravstvene službe in sredstva zagotavlja proračun Republike Slovenije. Z namenom obvladovanja širjenja okužb priporočamo, da se oseba naroči na test HAG po predhodno opravljenem (negativnem) testu HAG za samotestiranje.

 

Za vse informacije nas lahko pokličete na 02 754 02 11 ali pišete na naslov ambulanta@zavod-dornava.si.