+386 2 754 02 00

VZPOSTAVITEV 4 NOVIH STANOVANJSKIH SKUPIN ZA OSEBE MLAJŠE OD 65 LET IZVEN INSTITUCIJE ZUDV DORNAVA

V ZUDV Dornava smo uspešno zaključili projekt «Vzpostavitev stanovanjskih skupin za osebe mlajše od 65 let, izven institucije ZUDV Dornava«, ki je bil sofinanciran v okviru operativnega programa za izvajanje kohezijske politike, s strani Republike Slovenije, MDDSZ, Evropske unije in Evropskega sklada za regionalni razvoj.

V nove 4 hiše se je preselilo 16 uporabnikov. V vsaki hiši bivajo 4 uporabniki. Dve hiši se nahajata v naselju Cunkovci, v občini Gorišnica, dve hiši se pa nahajata v naselju Cvetkovci, občina Ormož.


V sredo, 27. 9. 2023, je bila realizirana uradna otvoritev že vzpostavljenih stanovanjskih skupin. Dogodek je bil v prostorih ZUDV Dornava, saj so uporabniki že vsi preseljeni in zaradi spoštovanja njihove zasebnosti, se je dogodek izvedel v centralnem delu zavoda.


Uradne otvoritve, ki je bila zadnja zaveza za dosego vseh kazalnikov za uspešno opravljen projekt, so se udeležili številni povabljeni gostje, predstavniki ministrstva, predstavniki občin Dornava, Gorišnica in Ormož, predstavniki Sveta zavoda in Sveta staršev, izvajalec, starši in svojci, vodstvo zavoda, sodelujoči na projektu in seveda vsi, ki so se vselili v nove kapacitete.


Nove pridobitve v ZUDV Dornava smo zelo veseli in hvaležni vsem, ki so sodelovali in prispevali k temu, da se je projekt uspešno zaključil.


Največji uspeh pa je zadovoljstvo tistih, ki jim je ta projekt namenjen in bodo v njem živeli, uživali, se imeli radi in uresničevali svoje sanje.


Vsem 16 uporabnikom želimo srečno in varno življenje.

 

Vabimo vas tudi k ogledu objave v Večeru (28.9.2023)


Nazaj