+386 2 754 02 00

POČITNIŠKE AKTIVNOSTI V ZELIŠČNO TERAPEVTSKEM PARKU

V mesecu juliju in avgustu smo pedagogi na področju izobraževanja odraslih v sodelovanju z delovno terapijo izvedli počitniške aktivnosti v okviru katerih smo urejali zeliščni terapevtski park. Zeliščno terapevtski park je bil v osnovi postavljen v okviru projektov LAS na področju »Ko zadišijo zeli«, sedaj pa je skrb zanj na strani uporabnikov in zaposlenih v zavodu.

Počitniških aktivnosti so se udeleževali odrasli uporabniki iz vseh oddelkov znotraj zavoda. Zaradi fizično zahtevnega dela so se nam pridružili tudi samozagovorniki iz stanovanjskih skupin.

Najprej smo se skupaj z uporabniki lotili odstranjevanja ambrozije. Da se situacija ne bi ponovila smo preko posajenih zelišč namestili zaščitno folijo in na njo položili okrasno kamenje. Ker se zeliščni vrt razprostira po veliki površini je bilo potrebnega zelo veliko okrasnega kamenja in vloženega truda za končno podobo zeliščnega parka. Delo je zaradi poletnih vremenskih razmer potekalo v jutranjih urah, da smo se izognili sončni pripeki. Po končanem delu so uporabnike v kuhinji nagradili s kosilom, mi pa smo jim pripravili različne prigrizke in napitke.

Kljub napornemu delu so uporabniki z veseljem prihajali, saj so bili ponosni na opravljeno delo, uživali pa so tudi v naših skupnih druženjih.


Zapisali: Maja Grahel in Mateja Šacer

 

Zeliščno terapevtski park Zeliščno terapevtski park Zeliščno terapevtski park
     
Zeliščno terapevtski park Zeliščno terapevtski park Zeliščno terapevtski park
     
Zeliščno terapevtski park Zeliščno terapevtski park Zeliščno terapevtski park

Nazaj