+386 2 754 02 00

Obiskali so nas glasbeniki

V sredo, 4.10. 2023, so nas v ZUDV Dornava obiskali orkester glasbenikov iz Zasebne glasbene šole v samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju. Sodelovanje z njimi poteka že več let. Tokrat so nas že četrtič presenetili in razveselili s svojim glasbenim projektom, ki ga pripravijo v okviru poletne glasbene šole.

Z radovednostjo smo se prepustili zvokom njihovih instrumentov in glasov, ki so nas popeljali v pravljični svet mačka Murija, pisatelja in pesnika Kajetana Koviča. Tudi našim učencem je pravljica, ki je postala slovenska ponarodela pravljica, dobro poznana.

Glasbeniki so nam s skladbami, ki jih je priredila učiteljica Neža Tement, predstavili dogajanje v Mačjem mestu, kjer maček Muri vsakodnevno obišče krčmo, prebere časopise, se kasneje odpravi na sprehod po mestu … in po naročilu župana zabeleži v Mačjo knjigo vse pomembne dogodke, ki se zgodijo v mestu.

Letošnja osrednja tema »Tedna otroka« je ZAKAJI IN ZATOJI OTROŠKE RADOVEDNOSTI. Radovednost je ena največjih človeških vrlin. Nihče ne ve točno, kako izgleda. Lahko nas »začara« v mestu, gozdu, knjižnici, telovadnici… . In vse nas je »začarala« ob glasbenem popotovanju » Mačka Murija».

Izredno hvaležni smo glasbenikom Zasebne glasbene šole v samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju. Orkestru profesorjev pa se je pridružila učenka violine Ela Matjašič.

Učenci in učitelji radovedno pričakujemo in se veselimo naslednjega projekta naših glasbenih prijateljev.

Služba VIZ

 

Obisk glasbenikov Obisk glasbenikov Obisk glasbenikov
     
  Obisk glasbenikov  

Nazaj