+386 2 754 02 00

»Moja zgodba ali kako sem začel pisati knjige« izpod peresa mag. Igorja Plohla

Multimedijski dogodek, ki je potekal v sredo, 3. 4. 2024, v prijetnem in do zadnjega kotička polnem ambientu VDC Maribor, katerega osrednji gost je bil predavatelj mag. Igor Plohl, ostaja še vedno tako živ, kot da se je zgodil včeraj.

     Vonj dišeče kave in prijeten kotiček Kavarnice Ciconija, je pred prireditvijo nehote spodbujal k sproščenemu klepetu in druženju zadovoljnih gostov, tako uporabnikov, svojcev kot zaposlenih. Ustrežljivo osebje je skrbelo, da se je vsak gost počutil dobrodošlo in zaželeno.

      Številne zbrane je z ubranimi besedami nagovorila in v pričetek predavanja popeljala strokovna vodja, Simona Lacko. Ni pa naključje, da je bila med gosti tudi Ksenija Trs, knjižničarka potujoče knjižnice in dobra znanka uporabnikov enote Dobrovce. Tudi njej je bila ponujena beseda.

     Avtobiografska zgodba predavatelja je bogatila slehernega izmed prisotnih. Uporabniki s pridobljeno možgansko poškodbo so v izpovedni vsebini po dogodku v ospredje postavili predvsem edukacijsko vrednost, s katero jih je predavatelj s pomočjo konstruktivnih rešitev popeljal v razmišljanje. Dotaknile so se besede osmišljanja življenja in poudarjene vrednote, ki so v življenju še kako pomembne. Ob številnih slikanicah in knjižnih delih, ki jih je avtor izdal, jih postavil v prireditvenem prostoru na ogled, se je porodilo tudi vprašanje, kaj je potrebno, da knjiga nastane.

    Dogodek je bil izjemne vrednosti; povezujoč, izobraževalen in navdihujoč. Verjamemo, da bo še dolgo časa miselno živ in odmevnost njega bo ostajala v prijetnem spominu.

In napotilo, ki nas je tisto sredo pospremilo v pozen večer: »Ne osredotočajmo se na tisto, česar nimamo in česar ne zmoremo. Pozornost usmerimo na tisto, kar zmoremo. In iz tega kar imamo, za kar smo hvaležni, naredimo čim več, naredimo maksimum«

Hvala izjemnemu predavatelju, učitelju in pisatelju, mag. Igorju Plohlu.

 

 »Moja zgodba ali kako sem začel pisati knjige« izpod peresa mag. Igorja    »Moja zgodba ali kako sem začel pisati knjige« izpod peresa mag. Igorja
   
 »Moja zgodba ali kako sem začel pisati knjige« izpod peresa mag. Igorja  

 

Nazaj