+386 2 754 02 00

DE Dobrovce - Center Nova pot za osebe po pridobljeni možganski poškodbi, bogati predpraznični čas in v soustvarjanju tlakuje temelje za nadaljnjo skupno pot

Želimo si, da Center Nova pot na Mejni ulici 3 postane ob primarni nalogi bivanja in dolgotrajni rehabilitaciji v doživljenjskem obdobju za osebe s PMP tudi prostor številnih družabnih dogodkov tako za že vključene uporabnike in njihove svojce, kot priložnost, da nas spoznava in z nami soustvarja širši krog ljudi. Kamenčke v mozaiku dogajanja tlakujemo na kulturnem področju z glasbenimi in literarnimi čajankami, z rokodelskimi in kulinaričnimi delavnicami, s potopisnimi predavanji. Tlakujemo pot, ki bo privabljala soustvarjalce, prostovoljce, simpatizerje, ljubitelje lepega in pokazala morebiti komu tudi priložnost za še možno vključitev v dnevno obliko dolgotrajne rehabilitacije osebam s PMP.

Kot uvertura v praznično odet december smo v naši ožji sredini izpeljali prvo v nizu soustvarjalnih rokodelskih delavnic na temo nazaj k naravi » Z naravnimi materiali, plodovi iz narave v praznični čas«. Navdihovala jo je izjemna gospa, ki je ob inovativnem kmetijstvu, povezana z ročnimi deli, estetiko in kreativnostjo nasploh, Alenka Leber Vračko iz Jedlovnika v Zgornji Kungoti. V soustvarjanju so nastali izdelki posebne vrednosti, ki bodo na ogled na našem bazarju.
Zgodbo z gospo Alenko na njeno prijazno povabilo, nadaljujemo na njihovi občudovani družinski kmetiji (Leber Vračko, Opok 27), znani daleč naokrog, v nadaljevalni rokodelski delavnici njenega ateljeja, skupaj s povabljenimi gosti iz njenega okraja.

VDC Dobrovce - Rokodeljenje


Ko narava postane vir navdiha in gospa Alenka Leber Vračko poveže s srčnostjo ter ustvarjalnostjo je rezultat pričakovan … navdušujoče prežet dopoldan.

VDC Dobrovce - Rokodeljenje VDC Dobrovce - Rokodeljenje
   
VDC Dobrovce - Rokodeljenje VDC Dobrovce - Rokodeljenje


Hvala, gospa Alenka Leber Vračko. Bilo je nadvse prijetno in produktivno

Nazaj